Style By Keinapel

"Du lever som du trener"

Jeg kom over et par innlegg av noen kjente bloggere som har skrevet om treningsinspo, og kjente jeg ble litt skuffet. Det jeg forbinder med trening er et at man får et sunt forhold til kroppen sin og et anderledes syn på mat, at man først og fremst blir fornøyd med seg selv. Jeg føler at i dag er det mange som har misforstått det å være et sunt treningsideal, ikke for seg selv men for andre. Du er hva du spiser, du blir det du tenker, du lever som du trener? Seriøst? Skal det å leve bestå av harde treningsøkter på treningstudioet 5 ganger i uken, at du nærmest bor på treningstudioet? Det er ikke sunt for noen, ihvertfall ikke når man har fått et så trangsynt bilde på hva som er meninga med treningen. Alle vil det samme, og vil oppnå perfekt resultat. Den perfekte kroppen, der rumpeballene ser ut som bowlingkuler, og magen like stram som en gitarstreng. Men, si meg er det egentlig noe pent? Hvorfor skal alle være så perfekte hele tiden? Hvorfor kan ikke en jente som er +size være bra nok? Hvorfor kan ikke "Normal & Natural" være det nye tynne?

Det er ingen andre enn media vi kan takke. De som vrir om bilde på hva som er "normalt" og "sunt". Det er greit å ta seg noen økter på treningsenteret, men det må da være grenser? Trening skal ikke handle om perfeksjonisme. Du skal trene fordi du har lyst til det, og ikke fordi du føler deg presset fordi alle andre gjør det samme. Let's face it, det er veldig få i dag som trener fordi de vil det, nå handler det om konkurranse og om hvem som får det beste resultatet. Jeg synes det bare blir fler og fler som sjekker inn på treningsenteret på facebook, og det har blitt en slags trend og "tvinge" seg selv til  å trene. Ikke misforstå meg, jeg synes det er bra at mange har lyst til å komme i form, men veldig mange har satt feil fokus på trening og hva det egentlig innebærer. Det er ikke bare jenter som har blitt satt i denne båsen, også gutter sliter med det samme og mange av dem begynner med medisinske inngrep for å gi raskere resultater. 

Du kan se på trening som avhengighetskapende, akkurat som du blir avhengig av snus eller røyk. For mange blir trening som dop, du klarer ikke å slutte fordi du er redd for at du ikke klarer å holde det resultatet du har trent deg til. Du blir redd for hva du spiser, og for at du kommer til å legge på deg eller rase ned i vekt. Hvis man skal holde kroppen sin sånn hele tiden, kan man ikke plutselig slutte med treningen, du kan nærmest ikke ta deg en pause fordi treningsidealet per i dag er så sykt fokusert på kroppsfett og magemuskler. Krioppen din er ikke en maskin, og er ikke bygd opp til å bli en heller. Det er det mange ikke skjønner. 

Dere har sikkert lest mye om "Thininspo". Du skal være tynn, og ribbeina skal nærmest stikke ut. Har du ikke magemuskler er du ikke tynn nok, og må trene deg hardt til det. Hører du hvor feil det virker? Trene deg bra nok? Hvorfor kan ikke du være bra nok som du er? ALLE har forskjellige kroppfasonger, noen frodigere enn andre. Det er ikke noe vi kan gjøre noe med, vi er født som vi er. Vi må bare godta oss for den kroppen vi allered har. Det kan selvfølgelig bli forbedringer, men å trene seg så hardt til et resultat kan jo ikke bare gi deg dårlig selvfølelse men også skade deg psykisk. Jeg skal inrømme det selv, jeg blir trist inni meg og føler meg "stor" når jeg ser alle disse inspo bildene. Jeg er helt normal størrelse, og bruker 34-36 i kjoler og topper. Har litt bredere hofter, men det er sånn jeg er lagd. Hvor mye mindre størrelse må jeg egentlig passere for at jeg skal være "The New Skinny". Håper virkelig "treningsidealer" våkner litt opp og innser hva slik påvirkning faktisk kan gjøre med selvbilde til mange jenter. 

DEL gjerne inlegget videre hvis dere er enige!

Jeg har forresten <a href="http://bloggurat.net/minblogg/registrere/e3dbfa6343e0478ea21bad6af3809b38a5e45149">presentert bloggen min</a> på Bloggurat.

Hva mener dere?

Tonje, Pinkaddict

12.02.2013 kl.00:48

kunne ikke skrevet det bedre selv! You go girl!

Gina Elena

12.02.2013 kl.01:02

Så utrolig bra skrevet av deg :-)

maritaextensions

12.02.2013 kl.01:11

Utrolig flott skrevet! Skjønner akkurat hva du mener. Jeg er 32+/- men føler meg fremdeles ikke "bra" nok til å være det idealet der.. Er så ille att det er sånn som er bra nok og alt annet ikke er noe pent lenger..

Linn Therese<3

12.02.2013 kl.01:17

Hei ^^ føler du at bloggen din fortjener litt mer oppmerksomhet? Jeg er på 8. plass i Sandefjord og kan hjelpe deg! Nå har jeg en linkingrunde. Bare kommenter, så kanskje du blir linka :D

http://bayzer.blogg.no/1360509751_linking.html

Helene

12.02.2013 kl.08:16

Bra innlegg :)

Benedikte

12.02.2013 kl.09:37

Kunne ikke være mer enig i det du skriver. Er altfor mye fokus på trening og kosthold, jenter som trener hver eneste dag og så vidt ikke får i seg næring fordi de skal få den perfekte 'sommerkroppen'. Det blir bare for dumt. Alle er nydelig akkurat slik de er.

:)

12.02.2013 kl.10:01

Flott skrevet! Da jeg så overskriften, forventet jeg nok et innlegg om hvor deilig det er å løpe to mil på halvannen time for så å skeie ut litt og unne seg et eple. Det er mye tvang og press ute og går, så det er deilig med noen friske synspunkter.
Du skriver utrolig bra! Kunne ikke vært mere enig. Jeg har selv slette i mange år pga. det presset som er på jenter. Nå trener jeg fordi jeg syntes det er GØY og gjør det for min egen del, og ikke for andres.

Hanne

12.02.2013 kl.12:51

Du tar opp mange gode poeng i teksten.

Jeg trener fordi jeg selv vil, ikke fordi jeg føler noe som helst press. Du skriver "Let's face it, det er veldig få i dag som trener fordi de vil det, nå handler det om konkurranse og om hvem som får det beste resultatet." Dessverre er det nok noen som faller under den kategorien, men jeg tror ikke flertallet gjør det. Jeg tror flertallet av folk som har blitt bitt av denne treningsbasillen, enkelt og greit bare har fått opp øynene sine for trening og sundt kosthold, og dette har motivert dem.

Jeg trener som sagt fordi jeg selv vil, jeg liker å se resultater å vite at jeg klarer noe. Ikke minst fordi jeg syntes det er gøy :-D

Sophie

12.02.2013 kl.15:58

Bra skrevet, Cecilia!

Jeg også trener fordi jeg VIL, ikke fordi jeg føler jeg må. Det viktigste for meg er å trives med meg selv og det har jeg jo forsåvidt gjort i mange år nå!

Men ved å holde meg i form og spise riktig blir jeg mye mer opplagt og får mye energi.. Og det er jo veldig bra! Som deg så synes jeg nok at det blir lagt for mye vekt på hva som er en riktig kropp å ha.. Og det er veldig trist! Man skal lære å elske kroppen sin, ikke presse seg til å prøve å få den oppdiktede idealkroppen! Det blir bare tull.
Style By Keinapel

Hei jeg heter Cecilia, er 23 år og er en mote,makeup og livsstil blogger. Jeg flyttet nylig tilbake etter å ha bodd i London i over 3 år og tenkte det kunne vært interessant å blogge her igjen. På denne bloggen blir jeg å dele om mitt liv, min klesstil og mine tips. Håper du finner bloggen min interessant, dersom du ønsker å kontakte meg kan du sende en epost til keinapelblogg@live.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Søk i bloggen

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits