Style By Keinapel

Jeg går heller naken, enn å ikle meg pels

Det er sikkert mange som har fått med seg pelsdebatten, og den blir som regel aldri lagt død. Hele tiden kommer det opp nye saker om akkurat dette temaet. Jeg synes den siste artikkelen der var ganske på trynet, den kan du lese her. Jeg synes direkte synd i vedkommende som prøver å provosere andre sine dyrehjerter og har samvittighet til å gå med den kåpen der. Folk er forskjellige og det må vi bare akseptere,men det skal være måte på. Noen ser på pels som et større behov enn andre, og det synes jeg veldig lite om. Jeg personlig går heller naken, enn å ikle meg i pels. Det at andre fortsetter å kjøpe pels og bruke det, er for meg ganske grusomt og håper det en dag går opp for menneskeheten at uannsett om dyret lider eller ikke så er det ikke greit. Det er grusomme kår på disse pelsfarmene og det at folk ikler seg pels sender ut feile signaler og gir et budskap på at det er helt "normalt". Når ble det normalt å gå rundt med andre sin hud? For dette er faktisk hud, dyrehud. Hva om man flådde mennesker og brukte menneskehud på lik linje som man bruker pels. Det at vi før i tiden brukte pels for å holde varmen når vi ikke hadde tilgang til klær blir en helt annen sak, kan ikke sammenlignes. Nå har vi kommet så langt frem i tid, og behovet bør ikke være like stort lenger. Et dyr har like mye rett å leve fritt, som oss mennesker. Et dyr skal behandles med respekt og få hjelp akkurat som oss mennesker. Et dyr er som meg og deg, det puster, det spiser, det har følelser og det trenger kjærlighet. Kaniner for eksempel blir behandlet veldig feil, fra de er små blir de puttet inn i små trange bur. Kaniner er en av de mest sosiale dyrene vi har og trenger å være rundt andre kaniner og dyr. De trenger også mye plass, så de kan gå fritt rundt på grunn av sine korte bein. Mange kaniner utvikler angst og andre vansker når de blir voksne. Dette er et av mange dyr som blir missforstått i større sammenhenginger. (dyrebeskyttelsen.no) Jeg sjekker alltid at det ikke er noe pels i klærne jeg kjøper, eller om produktene mine er dyretestet. Dyretesting er også en grusom ting! Du finner en liste over hvilke merker og produkter som ikke er testet på dyr her

Jeg ser på pelsdyroppdrett som drap. Jeg ser på det som en ting som skal straffes, ikke forgudes. 

Det er så mye grusomt som skjer med dyr i mange land, men at dette er tilatt hjemme i Norge er helt bak mål. I verdens mest tryggeste og oppegående land? Er vi ikke mer smartere enn som så? Det er så utrolig egoistisk å tenke at "det er bare et dyr". Bare fordi det ikke kan snakke for seg? Du kan se det i en hunds eller katt's øyne at det er redd. Du kan se det på kroppspråket at det frykter deg, det føler smerte, det føler sorg. Det er bare en unnskyldning at man ikke kan gå i falsk pels, bare fordi det ikke er like mykt og ser like "ekte" ut? Skal et forsvarsløst dyr lide for at man skal ikle seg luksus? 

Jeg har ALDRI delt mine meninger om dette med pels, men nå klarte jeg faktisk ikke å dy meg. Hva er din mening?

mambo

04.02.2014 kl.18:07

så du går ikke i uggs??

Style By Keinapel

04.02.2014 kl.18:08

mambo: Nei :)

04.02.2014 kl.18:10

Kjempe bra innlegg! Helt enig med deg.Skjønner ikke at folk har samvittighet til å bruke pels :(

Vilde Marikken

04.02.2014 kl.18:31

Jeg er heller ikke fan av å bruke pels, er ikke noe sterkt imot det hele tiden, av og til skjønner jeg og av og til ikke. Bruker helst fakepels, og det bruker jeg masse av. Det var utrolig godt skrevet, du brukte virkelig gode ord og jeg likte det. Kan ikke si at meningen min er annerledes heller.

Jeg synes at hvis folk vil bruke pels så bryr jeg meg ikke, de får nå bare bruke det. Jeg kan ikke gjøre noe med et dyr som allerede er død. Jeg bryr meg til å redde andre dyr, det gjør jeg. Men denne pels-saken som er overalt nå, er ikke det som er viktigst for meg. Det er da det jeg synes.

Husk, sa aldri at du sa noe imot det jeg har skrevet her ;)

Godt skrevet igjen, og fin blogg!

Adele Jutulstad

04.02.2014 kl.18:34

Er du vegetarianer?

Style By Keinapel

04.02.2014 kl.18:35

Vilde Marikken: Hei hei, godt å se at det er flere mennesker med dyrehjertene sine i behold. Det er ikke så viktig for meg heller, og man kan ikke forandre alles syn på dette med pels, men jeg må innrømme at jeg blir provosert når noen velger å ikle seg pels for å nettopp provosere.

Tusen takk for det, ha en fin kveld videre :)

Victoria

04.02.2014 kl.21:24

Pels er nei-nei her.

Trine Cook Espedal

04.02.2014 kl.21:51

Jeg eier ikke en pels. Ikke fordi jeg er mot bruk av pels. Jeg har noen skinnjakker. Har ikke du det? Menneskeheten har brukt skinn og pels siden steinalderen. Dyr ble drept for at man skulle få mat og klær. Slik er det jo ennå, men på en mer forfengelig måte. Jeg er slett ikke for dyreplageri, men hvorfor skal man ikke kunne bruke pelsen på det dyret som likevel er dødt. Så lenge dyret dør på en 'snill' måte. Spiser du ikke kjøtt? Dette er også dyr som dør for oss mennesker for at vi skal få det vi vil ha, eller har bruk for. Jeg ville selvsagt ikke handlet noe jeg visste var fra misshandleroppdrett. Men normal bruk av skinn og pels kan det vel ikke være noe galt i..

Natalie Pettersen

05.02.2014 kl.21:58

Det e omtrent bare skinn og ull du kan få kor dyret ikke e slakta kun for pelsen/ulla/skinnet sin skyld. Tror Cecilia sikte til kaninpels, coyotepels etc. der dyran e slakta KUN for pelsen sin. Æ e STERKT i mot pels, men spis både kjøtt og har en skinnjakke. Det e en vesentlig forskjell. Æ mene sjøl at æ har bruk for proteinet og næringsstoffan som e i kjøtt (og ja, kjære vegetarianera, æ vet æ kan få i mæ de samme næringstoffan fra andre ting) men æ har ikke bruk for pels i det hele tatt. Æ e akkurat like varm som alle andre fordeom æ ikke går i Goose og dunjakke. All respekt til de som har viljestyrke nok til å være vegetarianera! Det skal ikke mye viljestyrke til for å ikke kjøpe ekte pels.
Style By Keinapel

Hei jeg heter Cecilia, er 23 år og er en mote,makeup og livsstil blogger. Jeg flyttet nylig tilbake etter å ha bodd i London i over 3 år og tenkte det kunne vært interessant å blogge her igjen. På denne bloggen blir jeg å dele om mitt liv, min klesstil og mine tips. Håper du finner bloggen min interessant, dersom du ønsker å kontakte meg kan du sende en epost til keinapelblogg@live.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Søk i bloggen

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits