Style By Keinapel

Den materielle julen

Jeg har lyst til å skrive litt om julegavehysteriet som er i media om dagen. Det er ikke noe nytt at familier, enslige og rike business folk bruker flersifret summer på julegavene hvert år. Presset har økt drastisk, og nå nylig var det 2 foreldre som la ut en annonse på finn.no der de skriver at de ønsker seg dyre julegaver til barna sine, men ikke har råd og om det er noen som kan komme med et godt tilbud!

Dette har blitt en kjempedebatt, og man kan bare spørre seg, hvor ble av den ekte gavegleden? Det er ikke normalt at en unge i en alder av 8-12 år ønsker seg en ny iphone eller ipad fordi vennene deres får det! Da referer jeg til lillesøsteren min som maser om ny pc til jul, når jeg var på hennes alder fikk jeg en sykkel, ikke det splitter nye elektroniske. Selfølgelig på den tiden fantes jo ikke dette, men poenget mitt er at det har gått for langt. Julehøytidene handler ikke om å gi den største og dyreste gaven, men å vise takknemlig, vise at du er glad i noen og tilbringe tid med familien. Jeg er sjokkert over mange av uttalelsene i kommentarfeltet, er folk dårlige foreldre dersom de ikke får gitt det barna ønsker seg? Norske barn og ungdom er bortskjemt, og det "lille" de har som mat på bordet, tak over hodet og klær på kroppen er det mange som tar for gitt. 

Det sitter barnefamilier hjemme i Norge som bare har råd til julemat og juletre, men ikke gaver. Det sitter en enslig alene mor med 2 barn som skulle ønske hun hadde noen å dele livet med. Det sitter besteforeldre som har mistet barnebarna og foreldrene i en bilulykke og må feire julen uten dem for første gang. Det sitter barn på et barnehjem som ønsker seg foreldre. Det sitter eldre mennesker som ikke har noen å feire jul med. Det sitter syke mennesker på sykehus som ønsker å bli kurert for kreft. Det sitter familier som ønsker å få besøk av besteforeldre men ikke har råd til å komme seg dit. Det sitter mennesker ute i kulden, som ønsker seg et hjem. Det sitter barn som gruer seg til julaften, fordi de er redd for at foreldrene skal drikke seg fulle. 

Hva er materielle gaver for disse menneskene? INGENTING! 

Jeg synes fokuset rundt dette julegave hysteriet har gått for langt, og jeg frykter for fremtiden. Når du spør barn om hva de forbinder med jul, sier de fleste gaver! Her er det foreldre sin jobb og ta ansvar, og sette grenser for hva som er greit å ønske seg til jul og hva som er egoistisk. Det er tanken som teller, ikke prisen! 


Hva mener du?

#Blogg #Tanker #Inspirasjon #Hverdag #Jul 

09.12.2014 kl.13:53

Utifra bloggen din så virker det som det eneste du bryr deg om er materielle ting. Hykler much?

Style By Keinapel

09.12.2014 kl.13:55

Anonym: Dette er noe jeg har kjøpt selv, og er ikke noe jeg får fra verken foreldrene mine eller andre. Jeg skriver om ting jeg ønsker meg ja, men jeg dedikerer ikke en hel høytid til det. Det er forskjell på å jobbe for noe, enn å forlange å få det!
Helt enig med deg!! Kjempe bra skrevet!

Style By Keinapel

09.12.2014 kl.14:02

kristinavalerievna.blogg.no: Takk for det!:)

09.12.2014 kl.14:09

Du svarte ikke på spørsmålet. Poenget er at du prøver å fremstå som moralens vokter når det virker som det eneste som opptar deg og bloggen din er å kjøpe billige klær produsert av barn i den tredje verden.

Style By Keinapel

09.12.2014 kl.14:16

Anonym: Det var ikke noe spørsmål her? Det er overhode ikke det eneste som opptar meg, jeg skriver om viktige ting også! Når det er sagt hva er så galt med å kjøpe billige klær? Jeg kan ikke vite hvor ting er produsert, men nå skrev jeg ikke om barn i fattige land heller nå skrev jeg om julegavehysteri. Har du i det hele tatt lest teksten?

Charlotte Kleven

09.12.2014 kl.20:35

veldig bra skrevet!! Viktig å få frem!

Madde K.K

10.12.2014 kl.19:06

Helt enig, utrolig bra skrevet!

Ha en fin uke videre :)
Style By Keinapel

Hei jeg heter Cecilia, er 23 år og er en mote,makeup og livsstil blogger. Jeg flyttet nylig tilbake etter å ha bodd i London i over 3 år og tenkte det kunne vært interessant å blogge her igjen. På denne bloggen blir jeg å dele om mitt liv, min klesstil og mine tips. Håper du finner bloggen min interessant, dersom du ønsker å kontakte meg kan du sende en epost til keinapelblogg@live.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Søk i bloggen

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits