Style By Keinapel

How to make Sushi in 1-2-3

Hey kjære lesere! 

I helgen hadde jeg og M sushidate hjemme hos han der vi prøvde å lage sushi for første gang. Etter vi kom hjem fra Edinburgh har vi ikke snakket om annet enn sushien vi spiste på restauranten der. Når du skal lage sushi hjemme er det veldig viktig med god hygiene, husk å vaske redskap og andre ting du skal bruke før du starter med forberedelsene. Det er også veldig viktig at du bruker ferske og gode matvarer under sushi lagingen. 

Sushi er ekstremt godt og jeg kunne spist sushi hver eneste dag! Dersom du ikke har råd til å spise sushi på restaurant kan du lage det hjemme, og det er faktisk ikke så vanskelig som man skulle tro! .  


1. Ris Eddikk 

- Det er viktig å tilberede risen i god tid før. kok opp risen til du ser det ser bra ut og la det stå i noen minutter etter du har tilsatt riseddik. Risedikk brukes slik at risen holder seg sammen, og dette er viktig når du skal forme risen etterpå. Du får kjøpt dette på vanlig matbutikk, hvis du er i tvil på hvilken eddik som bør brukes kan du alltid spørre i butikken. Jeg bruker en fra engelsk merke, (kommer ikke helt på meket nå) men så lenge det er sushi eddikk skal det ikke spille noen rolle :)

2. Sushi Tang og Rulle Matte 

- Noe man også bruker i sushi er "sushi tang", dette er det tynne laget som legges rundt selve risen. Dette fåes også kjøpt i butikken og er viktig ingrediens når du skal lage de forskjellige rettene! HUSK å alltid ha den ruglete siden opp når du skal legge på risen. Når du skal rulle sammen "sushien" er det lurt å bruke en "rulle matte", dette gjør sushi lagingen litt enklere for deg!

3.  Bruk hva du vil i sushien 

- Dette er 2 av rettene som jeg synes er enklest å lage. Det beste med å lage sushi er at du kan bruke alt du vil av ingredienser, det trenger ikke nødvendigvis være rå sjømat. I den første retten kokte vi opp scampi som vi da la over risen, hakket opp noen avokado biter, papaya frukt, og annet. Dette ga sushien en veldig "søt" og fruktig smak. I den andre retten formet vi risen i små biter og la laksen over, for å gi det eksta smak brukte vi dill på toppen, det ser jo også veldig fancy ut. 

Til å være første gang ble det fantastisk godt, gleder meg til å prøve ut flere matretter! 

Håper dere fikk noen gode tips, ønsker dere lykke til! :) 


Love?

#Matprat #Inspirasjon #Husoghjem #Tips #Shopping #Torsdag #Mote

Silje

12.02.2015 kl.18:11

:) Det så veldig godt ut! Om du liker koriander, er det helt fantastisk godt på sushi!

Cecilia Catharina

12.02.2015 kl.18:14

Det ser så utrolig godt ut! :D Virkelig elsker sushi, og hjemmelaget er virkelig heaven :-)

Ha en kjempefin kveld :D

Style By Keinapel

12.02.2015 kl.18:36

Silje: Takk for det, nei kan prøve det neste gang! :)

Style By Keinapel

12.02.2015 kl.18:37

Cecilia Catharina: Takk for det, ja det er min favoritt matrett :-) Hehe! Fin kveld til også!

Madde K.K

12.02.2015 kl.18:44

Det så veldig godt ut. Sushi er favoritt matretten min, så takk for tipsene :)

- Ønsker deg en fin kveld :)

Style By Keinapel

12.02.2015 kl.18:50

Madde K.K: Det var kjempe godt! Takk for det vakre, håper det var til hjelp :-) Klem!

Ingrid

12.02.2015 kl.19:05

Det ser kjempegodt ut. Takk for tips :)

Style By Keinapel

12.02.2015 kl.19:07

Ingrid: Bare hyggelig :-) Håper det smaker!

Thea Brandlistuen

12.02.2015 kl.21:18

Så godt! Har laget sushi selv kun en gang, det blir jo kjempegodt så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere..
Ser herlig ut :)) Jeg synes sushi ser fantastisk godt ut, men det er bare noe som stopper meg i å tørre å prøve det. Hehe

Style By Keinapel

12.02.2015 kl.22:45

Karina Larsen: Ja jeg skjønner, men du skal ikke være redd. Men, jeg anbefaler å spise sushi på restaurant første gang du prøver det for å få best første inntrykk :-)) Du kommer nok til å elske det når du først prøver! Klem <3
// Ja, tror nok jeg må starte på en restaurant! Må manne meg opp til det en dag, hehe :) Klem tilbake <3
Style By Keinapel

Hei jeg heter Cecilia, er 23 år og er en mote,makeup og livsstil blogger. Jeg flyttet nylig tilbake etter å ha bodd i London i over 3 år og tenkte det kunne vært interessant å blogge her igjen. På denne bloggen blir jeg å dele om mitt liv, min klesstil og mine tips. Håper du finner bloggen min interessant, dersom du ønsker å kontakte meg kan du sende en epost til keinapelblogg@live.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Søk i bloggen

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits